Hoeveel subsidie isolatie 2024

De overheid wil huiseigenaren stimuleren om hun woning te isoleren. Daarom is er een subsidie beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen. In 2024 is de hoogte van de isolatie subsidie afhankelijk van het type isolatiemaatregel en of je één of meerdere maatregelen laat uitvoeren.

Hoeveel isolatie subsidie voor één maatregel
In 2024 kun je ook isolatie subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. De hoogte van de isolatie subsidie is dan 15% van de kosten van de maatregel, met een maximum van €10.000.

Hoeveel isolatie subsidie voor meerdere maatregelen
Als je binnen 24 maanden twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan krijg je een hogere subsidie. De hoogte van de subsidie is dan 30% van de kosten van de maatregelen, met een maximum van €20.000.

Welke isolatiemaatregelen komen in aanmerking?
De volgende isolatiemaatregelen komen in aanmerking voor subsidie:

Bereken isolatie subsidie 2024

Let op!
Doe-het-zelvers komen niet in aanmerking voor subsidie. De subsidie kan alleen aangevraagd worden wanneer de klus door een professioneel bedrijf wordt uitgevoerd.

Hoe vraag ik Isolatie subsidie aan?
Via Subsidie Portaal kan je de subsidie aanvraag indienen. Je hebt hiervoor een offerte nodig van een erkend isolatiebedrijf.

Besparingen
Isolatiemaatregelen kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op je energiekosten. Zo kan dakisolatie je energierekening met wel €250 per jaar verlagen.

Conclusie
De overheid biedt een aantrekkelijke subsidieregeling voor het isoleren van je woning. Door te isoleren kun je je energierekening verlagen en je woning duurzamer maken.

Hoe subsidie aanvragen isolatie
De overheid biedt een subsidieregeling voor het isoleren van woningen. Door te isoleren kun je je energierekening verlagen en je woning duurzamer maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je subsidie kunt aanvragen voor isolatiemaatregelen.

Stappenplan

 1. Kies een isolatiemaatregel
  De eerste stap is om te kiezen welke isolatiemaatregel je wilt uitvoeren. De volgende isolatiemaatregelen komen in aanmerking voor subsidie:
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • Isolatie van de buitenmuur
  • HR++ of triple glas
  • Een kozijnpaneel
  • Een isolerende deur
 2. Vraag offertes aan
  Vraag offertes aan bij verschillende erkende isolatiebedrijven. De offertes moeten de volgende informatie bevatten:
  • De kosten van de isolatiemaatregelen en uitgevoerde werkzaamheden
 3. Maak een keuze
  Maak een keuze voor het isolatiebedrijf dat je de klus wilt laten uitvoeren.
 4. Laat de isolatiemaatregelen uitvoeren
  Laat de isolatiemaatregelen uitvoeren door het isolatiebedrijf dat je hebt gekozen.
 5. Vraag via Subsidie Portaal subsidie aan
  Vraag binnen 24 maanden na de uitvoering van de isolatiemaatregelen subsidie aan via Subsidie Portaal Je hebt hiervoor de volgende documenten nodig:
  • Een kopie van de factuur van het isolatiebedrijf
  • Een kopie van het bewijs van betaling aan het isolatiebedrijf
  • Foto’s van de geplaatste maatregelen
  • Meldcode(s) van de geplaatste producten

Besluit
De RVO neemt binnen 8 weken een besluit over je aanvraag. Als je subsidie krijgt, wordt het geld binnen 5 werkdagen na de beschikkingsdatum op je rekening gestort.

Tips